Skip to content

Afstudeerstage Software Engineer

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenDevelopment

Functieomschrijving

JouwWeb zoekt stagiair Software Engineer voor afstudeerstage (TU/e of HBO)

Waarom afstuderen bij JouwWeb:

Bij JouwWeb kun je volop aan de slag met een interessante afstudeeropdracht. De uitwerking daarvan komt niet onderop de stapel terecht; sterker nog: jouw werk kan daadwerkelijk bepalend zijn voor het succes van ons bedrijf. (Uiteraard alleen als je met een sterk plan op de proppen komt ;-) Hoe vet is het om daaraan bij te dragen?

JouwWeb verdubbelde de afgelopen 3 jaar ieder jaar qua klanten, met dito uitdagingen in de techniek. Beide oprichters hebben een informatica achtergrond: we zijn echt een technologie gedreven bedrijf. We prijkten deels daarom de laatste 4 jaar in de Deloitte Fast 50, de lijst met de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland! Ondanks onze groei proberen we ons team relatief klein te houden en individueel zoveel mogelijk impact te maken! We weten het telkens weer voor elkaar te krijgen om onszelf te verbeteren.

Als stagiair of afstudeerder werk je aan je eigen opdracht, maar krijg je ook de kans om verder te kijken waar je interesses liggen binnen ons bedrijf. Je hebt dus de mogelijkheid om veel te leren in korte tijd. Er is een reële mogelijkheid dat je na je afstuderen een baan bij ons aangeboden krijgt.

Dit zijn wij:

Met JouwWeb kunnen kleine ondernemers zelf eenvoudig een professionele website maken. Het inhuren van een webdesigner is dan niet nodig. Al ruim 89.000 klanten betalen voor de professionele versie van onze dienst en zijn hier enthousiast over. In 2026 willen wij 250.000 kleine ondernemers succesvol helpen om online zichtbaar te zijn met een eigen website waar ze trots op zijn. JouwWeb is gevestigd op Strijp-S in Eindhoven. Samen proberen we in meerdere landen zoveel mogelijk ondernemers te helpen.

Zo ziet jouw afstudeerstage bij JouwWeb eruit:

Als stagiair of afstudeerder werk je voornamelijk aan je hoofdopdracht. Daarnaast bieden we je de vrijheid om bijvoorbeeld bij projectmeetings aan te sluiten. Zo krijg je naast je opdracht ook een goed beeld van hoe we bij JouwWeb werken.

Jij gaat ons helpen ons systeem verder te verbeteren. Het project dat jij uitvoert zal leiden tot een fijnere ervaring voor onze klanten. Je werkt met een moderne stack en ontwikkelt jezelf tot een betere software engineer. Onze professionals begeleiden en coachen je om jouw opdracht of onderzoek tot een succes te maken.

Je wordt warm onthaald door een jonge club van 30 ambitieuze mensen en maakt echt deel uit van ons ontwikkelteam. Je collega's zijn bedreven in het schrijven van mooie software.

Wat voor projecten kun je verwachten?

Er zijn genoeg interessante uitdagingen en ideeën voor afstudeerprojecten bij JouwWeb. We gaan graag met je in overleg om tot een project te komen dat goed aansluit bij onze behoeftes en bij jouw persoonlijke leerdoelen en interessegebieden. We streven er altijd naar om je iets te laten ontwikkelen dat we ook daadwerkelijk binnen de scope van jouw afstudeerstage kunnen lanceren. En waar onze klanten dus iets aan hebben!

Hierbij een overzicht van een aantal onderwerpen waar we over kunnen brainstormen: Onderzoek naar een nieuwe feature, onze apps, DevOps, machine learning, onze API, privacy en security. We staan ook open voor je eigen suggesties! Voorbeelden van concrete opdrachten waar je aan zou kunnen denken:

 • Nieuwsbrief We kunnen de kleine ondernemers op ons platform helpen om hun eigen adressenbestand te vergaren; en daar mails naar te sturen. Dat vereist het verzamelen middels formulieren aan de voorkant; het beheren van het adressenbestand in ons backoffice systeem; en mogelijk zelfs het verzenden van mail.

  Publieke API Werk aan een publieke API. We hebben nu reeds een API voor een groep besloten bedrijven. Maar idealiter zouden we deze openstellen voor het publiek. Dat vereist dat app ontwikkelaars zelfstandig kunnen aanmelden; dat de API meer resources van onze applicatie raakt; en meer van dat soort zaken.

 • Machine Learning Wij gebruiken nu eigen heuristieken om te leren wat een klant ons waard is. Dat is handwerk, en kost ons iedere keer dus weer tijd, en we missen waarschijnlijk hierin belangrijke attributen. Vraag is: kan dit vervangen worden door een slimmer model. Mogelijk / waarschijnlijk op basis van een neural network machine learning set-up.

Dit krijg je ervoor terug:

 • Stagevergoeding: € 600,- bruto per maand

 • Een uitdagende en leerzame stageplaats

 • Kans op een baan

 • Geweldige team-uitjes

 • Vers fruit & snacks op kantoor

Vereisten

 • Relevante HBO/WO studie

 • Je bent een reeds goede programmeur die veel wil bijleren

Solliciteer snel!

Kijk jij uit naar een toffe en leerzame stageperiode en kun je niet wachten om er met een gave opdracht vandoor te gaan? Dan staat jou maar één ding te wachten: solliciteren. We komen graag met je in contact om verder te praten over jouw en onze toekomst. Overtuig ons van jouw skills en stuur je cv en motivatie in via het formulier.

of

Werken bij JouwWeb

Hoe is het om bij JouwWeb te werken? Collega's aan het woord!