Skip to content

Bijbaan software engineer (vanaf 12 uur)

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenDevelopment

Functieomschrijving

JouwWeb zoekt part time software engineer

Kun jij al een aardig staaltje programmeren en wil je je skills naar een hoger niveau tillen? Kijk je ernaar uit om veel te leren in korte tijd en zie jij een fulltime baan na je studie wel zitten? Komt dat even mooi uit, want JouwWeb is op zoek naar een Software Engineer voor minimaal 12 uur in de week!

Dit staat jou te wachten

Je wordt met open armen ontvangen in een jong team van ongeveer 30 vakmensen die net zo gedreven zijn als jij. Naast het feit dat je bij JouwWeb minimaal 12 uur per week je passie kunt uitoefenen, staat je een fijn salaris te wachten en een ongedwongen en informele werksfeer. Samen met je collega’s maak jij de wereld een stukje leuker door kleine ondernemers de mogelijkheid te bieden om zichzelf online te profileren met een eenvoudige oplossing. Ben je leergierig en wil je een pro worden in het vakgebied? JouwWeb is dé plek om je skills écht naar een next level te tillen. Of je dat nu vanuit huis doet of vanuit kantoor, dat vinden we eerlijk gezegd niet zo spannend; we bieden je volop mogelijkheden om flexibel te werken. Bevalt het? Een full-time baan na je studie vinden we een logische vervolgstap.

Wat maakt je werk leuk?

 • Je wordt écht onderdeel van het team.

 • Je ontwikkelt aan onze moderne PHP 8 backend. We gebruiken Laminas & Doctrine.

 • Je werkt met MySQL, Elasticsearch, Redis, HAProxy, Docker, NGINX.

 • Kwaliteit vinden we belangrijk: we reviewen elkaars werk en hebben goede test coverage.

 • Schaal! 100.000 domeinen en certificaten; elke seconden 15k SQL queries en 500 HTTP antwoorden.

 • Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

 • Je leert in korte tijd veel bij en doet een schat aan ervaring op.

Vind je dit interessant? Mooi! Want er liggen ook uitdagingen op andere fronten

 • Onze infrastructuur is code en we draaien op Google Cloud.

 • De interactieve delen van onze front-end zijn geschreven in TypeScript en React.

Dit zijn wij:

Met JouwWeb kunnen kleine ondernemers en hobbyisten zelf eenvoudig een professionele website maken. Het inhuren van een webdesigner is dan niet nodig. Al ruim 75.000 klanten betalen voor de professionele versie van onze dienst en zijn hier enthousiast over. In 2026 willen wij 250.000 kleine ondernemers succesvol helpen om online zichtbaar te zijn met een eigen website waar ze trots op zijn.

JouwWeb is gevestigd op Strijp-S in Eindhoven. Samen proberen we in meerdere landen zoveel mogelijk ondernemers te helpen. We verdubbelden de afgelopen 3 jaar ieder jaar qua klanten, met dito uitdagingen in de techniek. Beide oprichters hebben een informatica achtergrond: we zijn echt een technologie gedreven bedrijf. We prijkten deels daarom de laatste 3 jaar in de Deloitte Fast 50, de lijst met de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland! Ondanks onze groei proberen we ons team relatief klein te houden en individueel zoveel mogelijk impact te maken!

Waarom jij van ons houdt en wij van jou:

Jij wordt enthousiast van uitdagende technische puzzels, en bent gepassioneerd door techniek en slimme oplossingen. Je brengt minimaal hbo werk- en denkniveau met je mee. In ruil daarvoor bieden wij jou de kans om met je passie bezig te zijn, in een omgeving waarin je in alle rust, fully focused kunt werken aan de gaafste uitdagingen. Je leest het goed: geen onnodige meetings, push-meldingen, strakke deadlines of interventies bij JouwWeb. Onze processen houden we namelijk zo simpel mogelijk. Dat is niet makkelijker, maar wel zo efficiënt: met slimme oplossingen komen wij met relatief weinig werk tot maximaal resultaat. Trouwens, ook goed om te weten is dat ons bedrijf een platte organisatiestructuur kent. Dit betekent dat we opereren als één team zonder sales afdeling of tussenliggende managementlagen. Denk je graag mee of heb je goede ideeën? Slinger ze de groep in; wij zijn een en al oor. Oh enne… wissel je je bezigheden op kantoor graag af met thuiswerken? Dan werk jij toch lekker thuis wanneer je daar zin in hebt!

Ook dit bieden wij jou:

 • Goed salaris

 • Team-uitjes

 • Cursussen & conferenties

 • Bonusregeling

 • Vrijdagmiddagborrel

 • Fruit & snacks

Vereisten

 • Gepassioneerd door techniek en slimme oplossingen.

 • Jij wordt enthousiast van uitdagende technische puzzels.

 • Je brengt minimaal hbo werk- en denkniveau met je mee.

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben jij de Software Developer die we zoeken en ben je minimaal 12 uur per week beschikbaar? Solliciteer dan nu! Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met onze CTO Roel via roel@jouwweb.nl.

 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij JouwWeb

Hoe is het om bij JouwWeb te werken? Collega's aan het woord!