Skip to content

Data Analist

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland

Functieomschrijving

JouwWeb zoekt felbegeerde Data Analist (24-40 uur)

Sleep jij deze gewilde baan in de wacht?


Is het verzamelen en analyseren van data je leven? Help jij ons met jouw analyses en suggesties nóg beter te presteren? En lijkt het je te gek om zelf je functie vorm te geven bij een van Nederlands snelstgroeiende technologie-bedrijven? Wie weet ben jij dan binnenkort dé Data Analist van JouwWeb!


Dit staat je te wachten:

Ben jij klaar voor een uitdagende baan waarmee je veel impact kunt maken? Door middel van data efficiëntere en slimmere keuzes te maken en meer ondernemers te bereiken op grote schaal? Zo draag jij als data analist bij aan onze missie om ondernemers te helpen een website te bouwen waar ze trots op zijn. JouwWeb ádemt datagedrevenheid en daar ga jij goed op. We gaan je in positieve zin verbazen hoeveel datagedreven beslissingen we al maken. Op elk moment hebben wij tientallen experimenten (A/B tests) lopen en zijn we continu op zoek naar verbeteringen en interessante inzichten. Maar we missen de ervaring in geavanceerdere analyse-technieken en toepassingen van machine learning. Om die reden word jij met open armen ontvangen in ons bedrijf!

Dit ben jij:

Wij zien jou als dé specialist. Daarom krijg je de vrijheid om zelf je rol vorm te geven, technologieën en tools te selecteren en ons de potentie van alle beschikbare data verder te laten ontwikkelen.

Je bent nauwkeurig, datagedreven, inventief en je werkt nauw samen met collega’s, zoals onze online marketing specialisten, CRO (conversie) specialist en het management team. Zelfstandig werken is helemaal aan jou besteed en je kunt niet wachten om voor nóg betere prestaties te zorgen van ons bedrijf. Je kiest zelf waar je werkt: thuis, op kantoor of elders. We gaan ervanuit dat je daarbij een goede afweging maakt voor wat belangrijk is voor jouw werk en onze organisatie als geheel.


Dit zijn wij:

Met JouwWeb - en ons internationale brand Webador - kunnen kleine ondernemers en hobbyisten zelf eenvoudig een professionele website maken. Het inhuren van een webdesigner is dan niet nodig. Al ruim 100.000 kleine ondernemers verspreid over de hele wereld betalen voor de professionele versie van onze dienst en zijn hier enthousiast over. In 2026 willen wij 250.000 kleine ondernemers succesvol helpen om online zichtbaar te zijn met een eigen website waar ze trots op zijn. Samen proberen we in meerdere landen zoveel mogelijk ondernemers te helpen. Ondanks onze groei proberen we ons team relatief klein te houden en individueel zoveel mogelijk impact te maken.


Heb je last van ambitie? Dan zit je bij JouwWeb gebakken!

We zijn echt een technologie gedreven bedrijf. We prijkten deels daarom de laatste 4 jaar in de Deloitte Fast 50, de lijst met de 50 snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Jij groeit mee met ons bedrijf. Zo weet je zeker dat jouw werk er over 1 of 2 jaar weer heel anders uitziet en je in de tussentijd veel geleerd hebt. Ontwikkeling stimuleren we niet alleen on-the-job met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief, maar we kennen ook een jaarlijks ontwikkelbudget van 5% van je jaarsalaris.


Ook hierover schep jij straks op bij je vrienden:

JouwWeb verdubbelde de afgelopen 3 jaar ieder jaar qua klanten, met dito uitdagingen in de techniek. We weten het telkens weer voor elkaar te krijgen om onszelf te verbeteren. Als Data Analist opereer je op een schaal van ruim 100.000 betalende kleine ondernemers en meer dan een miljoen gebruikers. Je hebt directe invloed op de besteding en evaluatie van het online marketing budget van maar liefst 6 cijfers per maand! Daarbij boxen wij als kleine organisatie succesvol op tegen veel grotere internationale bedrijven. 

Vereisten

Dit breng je mee:

 • 3+ jaar werkervaring
 • Ervaring met SQL en Looker Studio, PowerBI, Tableau of soortgelijke tools
 • Kennis van statistische en machine learning modellen
 • Je kunt data-oplossingen plannen, prioriteren en bouwen om de groei van ons bedrijf te stimuleren
 • Pré: kennis van online marketing tools zoals Google Ads / Google Analytics
 • Pré: ervaring met SaaS of ecommerce en relevante KPI’s

Ook hiervoor kom jij straks elke dag je bed uit:

 • Goed salaris

 • Hybride werken

 • Bedrijfs- & teamuitjes

 • Pensioenregeling

 • Bonusregeling

 • Vrijdagmiddagborrel

 • Fruit & snacks

 • Successen samen vieren

Ga jij er met deze gewilde baan vandoor?

Ben jij de felbegeerde Data Analist die we zoeken en ben je minimaal 24-40 uur per week beschikbaar voor deze job? Solliciteer dan nu! Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met onze CEO Wouter Twisk of via de sollicitatieknop.

of

Werken bij JouwWeb

Hoe is het om bij JouwWeb te werken? Collega's aan het woord!