Skip to content

Front-end UI developer

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandDevelopment

Functieomschrijving

Word jij onze nieuwe Front-end UI Developer?

Ben jij een regelrechte uitblinker die wel raad weet met de interface van onze editor, onze websites én de websites van onze klanten? Dan ligt er voor jou een droombaan in het verschiet! JouwWeb is namelijk op zoek naar een fanatieke Front-end UI Developer.

Dit staat je te wachten:

Als Front-end UI Developer ben jij samen met JouwWeb op een missie om kleine ondernemers te helpen zelf een website of webshop te bouwen waar ze trots op kunnen zijn. En hoe?! De kwaliteit van onze front-end is jouw number one priority. In een handomdraai vertaal jij ontwerpen en schetsen naar toegankelijke, SEO-vriendelijke, responsive en onderhoudbare HTML en CSS. Vol enthousiasme help je mee om onze front-end naar een hoger niveau te tillen met goede basiscomponenten. Kortom, dit staat je te wachten:

 • Je ontwikkelt en verbetert UI componenten voor onze editor, onze websites en de websites van onze klanten.
 • Je helpt met het opzetten van tooling om de kwaliteit van onze front-end te waarborgen.
 • Je doet voorstellen voor productverbeteringen, nieuwe features of verbeteringen van bestaande functionaliteiten.
 • Je denkt na over hoe we het ontwerp van onze homepage naar een hoger niveau kunnen tillen.
 • Je denkt mee over hoe wij de websites van onze klanten er nóg fraaier uit kunnen laten zien en hoe we ons design-aanbod kunnen verbeteren.

Wat deze baan aantrekkelijk maakt?

Je kunt beter vragen: wat niet?! Ons bedrijf is gedreven door gebruikservaring en wij zijn obsessief bezig om de user experience verder te verbeteren. Wij hebben tienduizenden ondernemers als klant die enthousiast worden van de ontwerpen die jij hebt gemaakt. Doordat we enorm datagedreven zijn en veel A/B testing doen, kun je regelmatig de impact van je werk meten. Ook fijn: projecten transformeren binnen JouwWeb vaak razendsnel van idee naar implementatie. Geloof ons: dit wil je meemaken!

Hier maak jij straks de blits mee bij je vrienden:

Om te beginnen: jouw werk verbetert niet alleen de ervaring van onze ruim 100.000 klanten, maar ook die van de 9 miljoen bezoekers die hun websites iedere maand trekken. Je kunt dus wel stellen dat je impactvol werk doet! Trouwens, qua ontwikkeling-/doorgroeimogelijkheden zit je hier ook gebakken: wij zijn een snelgroeiend bedrijf (scale-up) dat al 4 jaar op rij de Deloitte Fast 50 award voor snelstgroeiende technologie-bedrijven in de wacht sleept. Jij groeit mee met ons bedrijf. Zo weet je zeker dat jouw werk er over 1 of 2 jaar weer heel anders uitziet en je in de tussentijd veel geleerd hebt.

Of je ook een beetje vrijheid in je werk krijgt?

Nou en of! Je werkt zelfstandig, maar niet alleen. Je organiseert je eigen werk, stelt eigen prioriteiten, doet voorstellen voor nieuwe projecten en kansen en komt met eigen initiatieven. Je hebt daarentegen ook een heel team om je heen om mee te sparren. En heb je zin in een dagje thuiswerken? Dan werk je toch lekker een dagje thuis! #wijzijndeberoerdsteniet

Dit alles kost je slechts 32-40 uur van je week. Daartegenover staat een goed salaris en een club fijne collega’s. In totaal zijn we met zo’n 30 mensen; jij komt terecht in een team van zo’n 7 developers: van front-end tot systeembeheer en alles daartussenin.

Vereisten

Dit breng je mee:

 • Ruime ervaring met HTML en CSS. Je bent in staat om te redeneren over semantische pagina-structuur en CSS-architectuur.
 • Een stevige basis met JavaScript: je kunt de taal prima lezen en voelt je comfortabel genoeg om bestaande code te wijzigen.
 • Je bent visueel ingesteld en kunt met een designer of developer sparren over hoe iets eruit ziet.
 • Woont in Nederland of België. Of in de EU en je staat er voor open om te verhuizen (wij helpen je!).

Verder scoor je punten als je ervaring of affiniteit hebt met enkele van de volgende onderwerpen (niet verplicht):

 • SEO
 • WCAG-toegankelijkheidsrichtlijnen
 • React (of een vergelijkbaar framework)
 • Design systems (en eventueel tools als Storybook)
 • TypeScript
 • PHP
 • CSS preprocessors zoals LESS / SASS


Ben jij de Front-end UI Developer die we zoeken en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar? Solliciteer dan nu! Heb je vragen over deze vacature? Neem contact op met onze CTO via roel@jouwweb.nl.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Werken bij JouwWeb

Hoe is het om bij JouwWeb te werken? Collega's aan het woord!